Het bevrijdende gevoel van ingegroeide haartjes

Schermafbeelding 2018-04-11 om 16.47.34.png

In de duistere krochten van het internet kom je soms dingen tegen die je liever niet had willen zien. Of net wel. En dat is exact de tweestrijd die je voelt bij het bekijken van Tweezist. Die Instagramaccount trekt ingegroeide haartjes uit. En dat ziet er even goed uit als het klinkt.

De opzet is vergelijkbaar met de video’s van Dr.Pimple Popper. Je weet wel, die video’s waar ze puistjes uitknijpen en de pus haast van je scherm spat. Het verschil bij Tweezist zit 'm in het beeld. Je hoort of ziet namelijk geen mensen. Het enige wat je te zien krijgt, zijn close-up beelden van een stukje huid en het desbetreffende ingegroeide haartje. Maar dan heb je ook wat. Je wordt als het ware in het beeld gezogen, terwijl iemand met een pincet heel langzaam aan het ingegroeide haartje trekt. De video's geven je een bevrijdend gevoel. Je zit mee te duwen en te trekken, om dan eindelijk tot die climax te komen: het haartje is eruit. 

De talloze ingegroeide haren behoren toe aan een vrouw uit Seoel, Zuid-Korea die liever anoniem blijft. “Ik wil gewoon niet bekend worden," vertelt ze aan C-RTE BL-NCHE. "Korea is ‘een heel klein land’, dus dan zou ik mijn rustig leventje moeten opgeven." Alle ingegroeide haren zijn van haarzelf. “Op mijn negende brak ik mijn been en lag ik gedurende tweeënhalve maand in het gips. Je kan je voorstellen dat mijn been nogal behaard was. Op die leeftijd begon ik mijn benen te scheren, maar ik gebruikte geen aftershave. Sindsdien heb ik last van ingegroeide haartjes. Het enige wat helpt, is ze uittrekken.”

Als ik vraag of ze nog andere guilty pleasures heeft, reageert ze: “Ja, ik ruik graag aan de poten van mijn kat.”

In de toekomst wilt ze de jungle op haar benen niet alleen uittrekken, maar ook aanpakken. “Ik wil betere pincetten ontwikkelen, goede producten vinden voor ingegroeide haartjes en ik wil leren editen zodat ik nog betere video’s maak.”

Lees niet verder, check het gewoon zelf effe.

Een bericht gedeeld door tweezist (@tweezist) op