EEN SCHNELL GESPREK OVER SCHNELLE BRILLEN 

Laten we het gewoon schnell houden.

Schermafbeelding 2018-06-02 om 12.05.22.png

Beeld via Instagram

Je kent ‘m wel, zo’n snel montuurtje dat vaak gedragen wordt door een wielrenner, hardloper of autocoureur. De Amsterdamse Simone Kuijer zag ze vorige festivalzomer plots ook op de neus van hippe vogels. Na lang zoeken vond ze uiteindelijk de allersnelste planga (bril) en gaf hem voor haar 21e verjaardag cadeau aan haar vriendinnen. De bril werd meegenomen naar feestjes en verkocht zichzelf als het ware. Wat begon als een uit de hand gelopen grap, veranderde al snel in een webshop. “Fuck it, ik begin gewoon een webshop en kijk hoe het loopt,” vertelt de 21-jarige studente bedrijfskunde. 
We stellen Simone enkele schnelle vragen over Schnelle Brillen.

 

Hoi Simone, of moet ik ‘Zaimoen’ zeggen? Is dat je schnelle alterego?
Zeg maar gewoon Simone. Lange tijd geleden ben ik er zelf mee begonnen en nu noemen andere mensen me ook ‘Zaimoen’.

Is Schnelle Brillen serieus? Het lijkt haast een uit de hand gelopen grap.
Ja, zo kan je het wel noemen. Ik was al fan van ‘snelle brillen’, een snel montuurtje dat je ook op festivals ziet. Vorige zomer droeg iemand zo’n bril op een feestje en het was echt de allersnelste bril die ik ooit had gezien. Voor m’n 21e verjaardag kocht ik voor al m’n vriendinnen een snelle bril. Zij namen hem mee naar feestjes en zo verkocht de bril als het ware zichzelf. Toen dacht ik: fuck it, ik begin gewoon een webshop en kijk hoe het loopt.

Draag je de brillen ook echt?
Ja, bijvoorbeeld vanavond is er een feestje in Amsterdam en dan dragen we een Schnelle Bril. Iedereen kan zich aanmelden om te draaien, ook al kunnen we dat helemaal niet. Vanaf we die bril opzetten, veranderen we in ‘SCHNELLSYSTEM’.

Zijn de brillen schneller dan een Ray-Ban?
Ja, sowieso. Ray-Ban is niet snel, dat is gewoon een standaardbril. De Schnelle Brillen bestaan uit een geheel en vormen zo’n een lijntje voor je ogen. Dat geeft je die snelle uitstraling.

Hoe schnell ga je in het leven? Ben je schneller dan het licht?
Ja, ik ga altijd schneller dan het licht. Ik ben een redelijk snel persoon. Alles wat ik regel, probeer ik snel aan te pakken.

Welke schnelle reacties krijg je over de brillen?
Ik merk dat ik een fanbase krijg. Mensen posten hem op Instagram om te laten zien hoe snel ze gaan. Sommigen gaan wel 300 km/u, ze gaan door het geluid.

Denk je dat het een schnelle trend is of gaan we de wielren zonnebril nog vaker zien?
Dat is een beetje de vraag. Ik had eigenlijk verwacht dat het nog een zomer zou zijn. Je ziet nu ook brillen met vlammetjes of met verschillende kleurlenzen. Voor nu is het leuk en dan zie ik wel weer hoe het loopt.

Zit er nog een schnell project in de pijplijn?
Deze zomer wil ik mijn aanbod uitbreiden en verschillende soorten brillen verkopen. Ik verkoop momenteel de 400 km p/u, de schnellste bril die er is.

Tot schnell weer, Simone.